Sneekweek 2017

Sneekweek 2017

De Sneekweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus. Op vrijdagavond 4 augustus vindt de opening plaats met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 5 augustus tot en met donderdag 10 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en tot en met zondag 13 augustus diverse festiviteiten in de stad. Op zondag 13 augustus eindigt de Sneekweek met een gratis toegankelijk slotconcert.

De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'. Terwijl u de vlootschouw, van alle meevarende klassen van de Sneekweek bekijkt, zullen enkele gezelschappen langs de gracht voor toepasselijke muziek zorgen. Aan het einde van de vlootschouw is er een groot vuurwerk. Tevens begint die avond de kermis.

Op vrijdagmiddag 4 augustus van 14.00 t/m 16.00 uur kunt u de boot van het jaar, de Poieszboot, gratis bezichtigen bij de Waterpoort in de Kolk. Breng meteen een bezoek aan de Waterpoort, het beeldmerk van Sneek, want deze is slechts een paar keer per jaar geopend voor publiek.

Tijdens de Sneekweek organiseert de KWS zeilwedstrijden in alle erkende klassen op het Sneekermeer. De Sneekweek is een evenement voor de hele familie. Er zijn vele voorbeelden van gezinnen waarvan alle leden zich hebben ingeschreven aan de zeilwedstrijden. Familie van deelnemers kunnen de wedstrijden volgen vanuit volgboten.Op de site van de KWS kunt u terecht voor alle zeilwedstrijden van de Sneekweek. En hoe komt u dan bij het Sneekermeer? De mogelijkheden zijn: te voet, te fiets, te auto, te water of per bus!

In het centrum van Sneek is deze week een compleet muziekfestival gaande: vele muziekoptredens op muziekpleinen en terrassen met vele artiesten passeren de revue. Ook is het zondag Koopzondag, is er op woensag een hardzeildagbraderie en wordt er een speciale kindermiddag georganiseerd, voor jong en oud, in de Sneekweek komt iedereen aan zijn trekken!

Sneekweek 2017

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.