1

Kerstmarkt Durbuy




Kerstmarkt Durbuy

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Durbuy is één van de kleinste stadjes ter wereld, met slechts 400 inwoners en een paar straten. Maar Durbuy mag dan klein zijn, het stadje weet groot uit te pakken rond Kerstmis!

In de decembermaand wordt Durbuy namelijk omgetoverd tot een waar winterwonderland met een sfeervolle kerstmarkt en feeërieke taferelen. In alle bomen hangen lampjes, de gevels zijn rijk versierd en de kerstbomen zijn niet te tellen, zoveel! Een echt sprookje waarbij je je ogen uitkijkt. Overal klinken kerstkoren en in de houten kraampjes van de grote kerstmarkt is van alles te vinden. Van warme chocolademelk en glühwein tot zoete lekkernijen en broodjes warme beenham. Maar ook de mooiste kerstversierselen en leuke wintermutsen, sjaals en wanten.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Er staat een mini-achtbaan en ze kunnen rondjes rijden in kleine auto's. Al wandelend door het stadje kom je ze vanzelf tegen, net als de kerststallen en de mooiste kerstverhalen. In het Koning Boudewijn Park ligt een grote overdekte ijsbaan, om heerlijk te schaatsen.

 Bezoek ardennen.nl

Kerstmarkt Durbuy
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.