Art Rotterdam Week




Art Rotterdam Week

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van woensdag 8 t/m zondag 12 februari is Rotterdam een walhalla voor kunstliefhebbers en -professionals. De stad staat dan in het teken van beurzen en bijzondere exposities. Tussen de verschillende locaties rijden gratis bussen. Hieronder vind je een verzameling van de verschillende activiteiten.

Evenementen


TEC ART Rotterdam | WORM en Keilepand
TEC ART is een mix van muziek, evenementen en futuristische tentoonstellingen door vernieuwende (inter)nationale kunstenaars. Zo ontdek je in de kelders en krochten van het Keilepand een parallelle wereld met mentaal gestoorde robots, sociale kunstmatige intelligenties en holografische contacten. Bij WORM staat daarnaast een programma gepland vol humanoid exoskeletons, virtual en hyperrealities, sci-fi cinema en niet te vergeten clubnights en afterparties.

Kunstavond XL – Art Rotterdam | Kunstblock, Witte de With
Op vrijdag 10 februari is er een speciale Kunstavond XL editie in verband met de Art Rotterdam Week. Volg een gratis tour langs de verschillende instellingen rond Witte de With en ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in dit Rotterdamse kunstkwartier of laat je verbazen door MOON: een maan van 7 meter breed die intern wordt verlicht en is uitgewerkt met details die rechtstreeks van NASA komen. Tussen 18.00 - 21.00 u zorgt TEC Art voor drones die er als satellieten omheen zweven en HD videobeeld dat in de openbare ruimte geprojecteerd wordt. Daarbij speelt de Belgische kunstenaar en componist Valery Vermeulen livemuziek gemaakt met geluiden van satellieten en manen uit ons solar system.

De Geheime Wintertuin | Geheime locatie
Vanaf donderdag 8 februari bloeit er 3 weekenden lang een geheime stadsoase op in Rotterdam. Waar deze zich bevindt is nog onderdeel van het mysterie, maar het programma is inmiddels bekend. Zo opent de tuin met Club Gem en zijn er het eerste weekend onder andere performances, een installatie en een expo te ontdekken. Daarnaast worden er winterbarbecues gehouden, staat er een hottub en kun je 's avonds dansen op muziek van verschillende dj's.

Beurzen


Art Rotterdam | Van Nelle Fabriek
Bij Art Rotterdam presenteren meer dan honderd (inter)nationale galerieën de top van hedendaagse en moderne kunst. Er zijn pop-upshows, tentoonstellingen en presentaties van kunstenaars.

Haute Photographie | Las Palmas 2
De eerste Rotterdamse manifestatie op het gebied van fotografie. Op Haute Photographie zijn werken van meer dan 30 nationale en internationale fotografen te zien en te koop. Niet alleen van jonge talenten en bekende contemporaine kunstenaars, maar ook vintage fotografie uit de twintigste eeuw. Samen met het Nederlands Fotomuseum worden er daarnaast verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je op 10 februari bij Haute Photographie een introductie 'verzamelen en conserveren van fotografie' volgen, waarbij je een rondleiding krijgt over de beurs en alles leert over de verschillen tussen hedendaagse en vintage fotografie en welke factoren de prijzen op de kunstmarkt beïnvloeden.

OBJECT Rotterdam | ss Rotterdam
Met een heleboel aanstormende designers pakt OBJECT Rotterdam groots uit op het indrukwekkende cruiseschip. Talloze ruimtes, eetzalen, hotelkamers en binnen- en buitendekken zijn gevuld met het mooiste design. Verder vindt hier een grote vintage kunstveiling plaats waarvan je de stukken vrijdag en zaterdag kunt bekijken. Neem ook een kijkje in de pop-upshop van Margreeth Olsthoorn en Michael Barnaart.

Rotterdam Contemporary Art Fair | World Trade Center
De afgelopen jaren vond deze beurs altijd plaats in de Cruise Terminal, maar dit jaar kun je voor het eerst in het WTC terecht voor een afwisselende mix van moderne kunst, fotografie, design en installaties. Zeventig galerieën tonen hier bijzonder werk van verschillende internationale kunstenaars.

Tentoonstellingen


Rotterdam Photo | Deliplein
Op het Deliplein worden zeecontainers getransformeerd tot galeries met tentoonstellingen en filmvertoningen van onafhankelijke fotografen. Rotterdam Photo is gratis toegankelijk.

Nederlands Fotomuseum | Las Palmas
Het Nederlands Fotomuseum en Haute Photography organiseren samen verschillende activiteiten in het kader van van de tentoonstelling 'Europa. What else?'. Met onder andere een lezing door Jeroen Toirkens en Jelle Brandt Corstius die vertellen over hun reizen naar Noord-Europa, Azië en Noord-Amerika.

AVL-Mundo | Keileweg 18
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari presenteert AVL-Mundo de tentoonstelling 'Happening' met onder andere een interactieve installatie van Atelier Van Lieshout, video art uit de Hugo Brown Family Collection en nieuw werk van artist-in-residence Jason Page. Dagelijks zijn er live performances door Joep van Lieshout en zijn team, waarin schroot, consumptiegoederen en kunstwerken worden vernietigd en hergebruikt voor nieuwe kunstwerken. Daarnaast kun je rondleidingen volgen, artists-talks bijwonen en is er glühwein in de beeldentuin. Entree is gratis.

Gratis vervoer
Tijdens de Art Rotterdam Week rijden er gratis pendelbussen tussen de belangrijkste locaties.

 Bezoek www.artrotterdamweek.com

Art Rotterdam Week
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.