Bezoek de hoogste molen van Limburg

zaterdag 25 mrt 2017 - 13:00 uur


Welkom!


Natuurmonumenten is de trotse eigenaar van dit imposante rijksmonument en heeft het gebouw geheel gerenoveerd. De Hompesche Molenaars Geert, Jos, Dirk en Ray  zetten de molenwieken weer ambachtelijk in beweging. De Molen is een aantrekkelijk ontvangstpunt met Brasserie, gratis toegankelijke Speelnatuur van OERRR en een infopunt met Zandtovenaar-film geworden.  Jullie zijn van harte welkom.


Rijke historie


De Hompesche Molen kent een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol vervuld voor de omgeving. Reinaert Vincent de Hompesch liet in 1722 de molen bouwen in de zichtas van een van de lanen van Kasteel Walburg. Het kasteel is verdwenen maar de landschapselementen zijn nog deels zichtbaar. Natuur en monumenten horen bij elkaar. Natuurmonumenten maakt dit graag beleefbaar en zal volgend jaar het landgoed Walburg weer zichtbaar maken in het landschap. 


Molenbezoek  weer mogelijk


Het team van de vrijwillige molenaars houdt iedere 2e en laatste zaterdag van de maand tussen 13.00u en 16.00u, open huis om bezoekers te ontvangen in de molen. Geniet van hun verhalen vol uitleg over de werking, de renovatie en de historie van de gratis toegankelijke molen. Beleef het superuitzicht vanaf de stelling van de molen.


Aansluitend kunt u eventueel bij de brasserie met buitenterras genieten van een heerlijk hapje of drankje, terwijl de kinderen zich in de Speelnatuur amuseren.


Het bezoek is prima te combineren met de wandelroute "Rondje Molenplas". Deze wandeling van 6 kilometer is opgenomen in de recreatiefolder over de Molenplas, op de website van Natuurmonumenten en in de gratis wandelapp van Natuurmonumenten.


Maasvallei


Maasvallei, parkeerplaats Hompesche Molen


Molendijk 6

6107 AA  Stevensweert (Maasgouw)


Prijzen

Bezoek de hoogste molen van Limburg

| Foto gedeeld door / afkomstig van Natuurmonumenten.