It's a Men's World

It's a Men's World

Vandaag de dag hebben mannen tassen nodig. Een portemonnee of telefoon steek je nog in je zak, maar waar laat je een laptop, je favoriete gadgets of je sportspullen? Sinds zo’n 15 jaar is de mannentas niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Inmiddels bestaat er voor elk type man wel een geschikte tas. En dat is niet voor het eerst…

De unieke tentoonstelling It’s a Men’s World, van 11 maart tot en met 27 augustus, gaat over de man, zijn wereld en zijn tas.

De tentoonstelling is ingedeeld in de thema’s Hunting, Wall Street, Sports & Travel. De collectie bevat historische tassen, maar ook inspirerende designertassen van nu.

In de tentoonstelling It’s a Men’s World ontdek je dat mannentassen en -beurzen vroeger net zo normaal waren als nu. Totdat herenkleding in de zeventiende eeuw (binnen)zakken kreeg. Vanaf dat moment waren tassen voor mannen niet meer noodzakelijk. Dankzij de komst van laptops en tablets, heeft de mannentas een indrukwekkende comeback gemaakt.

Fashion or Function?
Als rode draad door de tentoonstelling loopt het thema Fashion or Function? In welke gevallen kiest een man voor een tas en wanneer heeft hij genoeg aan zijn broekzak?

It's a Men's World

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.