BioArt expositie in KunstStation Delden

BioArt expositie in KunstStation Delden

Bij deze uitdagende BioArt expositie in KunstStation Delden, geeft designer en kunstenaar Nicole Spit ons een kijkje in de toekomst.
De cross-over tussen kunst en wetenschap levert interessante nieuwe inzichten. De ontwikkelingen in de biotechnologie gaan razendsnel, hoe zal dat onze leefomgeving veranderen? Wat gebeurt er als de toonaangevende bedrijven van de toekomst commerciële producten gaan maken waarin technische componenten en levende cellen met 'verknipt DNA' gecombineerd worden? De kunstenaar laat hier onder andere een voorbeeld van een levende camera, een Virtual Reality-Implantaat, een algen etende raamslak, een genetisch gemodificeerd dier met bladgroen-tatoeage en een tanden producerende mossel zien.

Het voormalig stationsgebouw van Delden is het onderkomen geworden van Het Kunststation, een vernieuwend sociaal kunstplatform dat gerund wordt door de organisatie MIKC, kunstenaars en vrijwilligers. Het platform richt zich op actuele maatschappijkritische onderwerpen die tot uiting worden gebracht door vernieuwende kunstprojecten, indrukwekkende thema exposities en social design. Er worden dikwijls workshops gegeven voor jong en oud.

In de fraaie ruimte zit ook het Kunstcafe, met lekkere biologische koffie en thee.

BioArt expositie in KunstStation Delden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.