1

Midzomernachtloop Hulshorsterzand




Midzomernachtloop Hulshorsterzand

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Midzomernachtloop Hulshorsterzand

zaterdag 17 jun 2017 - 22:00 uur

Ervaar de natuur op de Veluwe met je zintuigen! Voel de nachtelijke wind op je huid en luister naar nachtzwaluwen en uilen. Langzaam maar zeker onthult dit bijzondere landschap haar geheimen

7 kilometer wandelen op de Veluwe

Je merkt dat het in deze korte nacht best licht blijft tot in de late uurtjes. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, die 7 kilometer kunnen wandelen. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Verhalenverteller

Een verhalenverteller trapt de avond/nacht af en vertelt een mysterieus verhaal over het donker. Je bent gelijk in de sfeer.

Indrukwekkende duisternis

Wandelen in het donker of de ochtendschemering zet je zintuigen op scherp. Ervaar hoe indrukwekkend duisternis kan zijn in de Leuvenumse Bossen. Bij weinig zicht ervaar je geuren en geluid veel intenser. Een unieke belevenis op een tijdstip waarop dit bijzondere natuurgebied normaal gesproken niet toegankelijk is. Op het Hulshorsterzand beleef de magie van het "lichte" stuifzand.

Vlinders, vleermuizen en wild

Onderweg kom je boswachters tegen die je meer kunnen vertellen over de dieren van de nacht. Tijdens deze Midzomernachtloop kom je van alles te weten over nachtdieren in het gebied, zoals nachtvlinders, vleermuizen en de zwijnen en herten in het gebied. En met een beetje geluk hoor je het typische geluid van de nachtzwaluw.

Samen lopen voor de natuur

Schrijf je individueel in of als team.Wil je iets extra's doen voor de natuur? Vraag buren, vrienden en familie om je te sponsoren. Alle inkomsten van de Midzomernachtloop - inclusief je inschrijfgeld - gaan rechtstreeks naar de natuur. Aanmelden voor deze midzomernachtloop doe je via: www.lopenvoordenatuur.nl/wandeling/hulshorsterzand

Starttijden

Je kan op verschillende tijdstippen starten aan de midzomernachtloop:

  • 22.00 uur
  • 22:30 uur
  • 23:00 uur
  • 23:30 uur
  • 0.00 uur

Praktische informatie

  • Startpunt: Parkeerplaats Klarenweg
  • Neem eventueel een klein lampje mee
  • Trek stevige schoenen aan
  • Denk aan warme kleding (op het stuifzand kan het 's nachts flink afkoelen)
  • Er zijn geen toiletten aanwezig

Leuvenumse bossen

Leuvenumse bossen, parkeerplaats Klarenweg

Klarenweg
  Hulshorst

Prijzen

Lid €14,50Kind t/m 12 lid €7,50Niet lid €14,50Kind t/m 12 niet lid €7,50Kind van OERRR €7,50

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl