Tulp Festival wil de tulp weer zichtbaar maken in Amsterdam. Ook al is de legendarische tulp van oudsher verbonden met onze stad, de laatste decennia is de tulp steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. Het is de wens uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn zo'n 850.000 tulpen. Voor deze derde editie zijn er ongeveer een half miljoen tulpen geplant in de volle grond en in potten. Deze zijn de hele maand april te bewonderen.... of zolang als ze bloeien.

Tulp Festival heeft een keuze gemaakt uit de meest interessante locaties in de openbare ruimte van Amsterdam en voor tuinen van markante gebouwen in de Stadsdelen Centrum, Noord, Oost en Zuid. De openbare ruimte is uiteraard vrij toegankelijk, voor de musea gelden de normale toegangstarieven.

Wandel of fiets langs parken en pleinen, lanen en grachten, tuinen en perken waar tulpen in de volle grond staan, of in fraaie, grote potten. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren en inspireren tot het planten van tulpen volgend najaar. Kijk op de websitekaart of in de Festival Gids en bepaal je eigen route.