1

Maker Festival Twente




Maker Festival Twente

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maker Festivals en Maker Faires (makerfaire.com) zijn festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die “makers” in de schijnwerpers zetten. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Maker Festivals stimuleren kennisdeling en innovatie en zijn een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen – jong en oud – die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit.

Overal in de wereld vinden onafhankelijke en community-driven (Mini) Maker Faires plaats. In Nederland is gestart in 2011 in Groningen met de eerste Mini Maker Faire. In Twente hebben tot dusver drie Maker Festivals plaatsgevonden. In 2013 in Hengelo en in 2015 en 2016 in Enschede. Het MFT 2016 zoomde met verschillende zones in op innovatie en creativiteit in Twente; op het gebied van techniek, duurzaamheid, bouw, textiel, food, kunst en technologie.

Twente heeft alles in zich om de maakindustrie en de innovatie die hier wordt gerealiseerd in de schijnwerpers te zetten en te benadrukken dat “maken” de toekomst heeft. Het gaat om het delen van wat er wordt gerealiseerd, het stimuleren van creativiteit en inventiviteit en het aanspreken van de jeugd. Voor bezoekers is het MFT een ware traktatie want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!

Het Maker Festival Twente onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Waar versterken zij elkaar en waar worden patronen doorbroken? Het MFT verbindt kunst, technologie en ondernemerschap en is het jaarlijkse uithangbord voor het Twente van de 21ste eeuw!

 Bezoek makerfestivaltwente.nl

Maker Festival Twente
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.