1

Op Expeditie met Naturalis


-advertentiepositie-



Op Expeditie met Naturalis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoekers kunnen bij Naturalis terecht voor een bijzonder zomerprogramma. Families gaan op expeditie en zijn voor even echte onderzoekers die van alles ontdekken over de natuur. Ze beklimmen Mount Kinabalu in Borneo, nemen een duik in de oceaan, ontdekken het Caraïbisch gebied en verkennen het regenwoud van het Amazonegebied. Ook kunnen ze op slootsafari in Nederland. Uiteraard ontmoet je in die gebieden vele dieren en andere mooie natuurobjecten uit de collectie van Naturalis.

Bij binnenkomst ontvangen alle kinderen een eigen Expeditie-Doe-Boek. Er wordt een aantal proeven van bekwaamheid afgenomen om de vaardigheden en kennis te testen van de expeditieleden. Als iedereen fit, opmerkzaam en hulpvaardig genoeg is, kan de ontdekkingsreis starten. Op de diverse bestemmingen staan de bezoekers een aantal doe-opdrachten te wachten in de verschillende onderzoeksgebieden. Hoe vang je kriebelbeestjes? Durf jij op de foto met een vleesetende plant? Boks jij net zo hard als een boksgarnaal? Net als expeditieleden hebben alle familieleden elkaar nodig. De Naturalis expeditie draait om samen ontdekken, verrast worden en delen met elkaar wat je ziet, beleeft en verwondert.

Ook toont Naturalis, uniek in Nederland, 's werelds beste natuurfoto's van het afgelopen jaar in de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year.

Naturalis is op dit moment volop bezig met de verbouwing van het museum. Daarom zijn wij enkel geopend in het Pesthuis, ons entreegebouw. Op expeditie met Naturalis en Wildlife Photographer of the Year zijn te zien tot en met 10 september.

 Bezoek www.naturalis.nl

Op Expeditie met Naturalis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.