1

Cursus Botanisch Tekenen




Cursus Botanisch Tekenen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 29 juli wordt een workshop botanisch tekenen met kleurpotlood gegeven. De workshop is vooral bedoeld voor beginners, maar ook deelnemers met tekenervaring zijn welkom. De workshop begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Het onderwerp van deze dag is blad of bloem. We maken een tekening gebaseerd op botanische kenmerken. We tekenen op ware grootte en letten op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. Tijdens de workshop wordt je geïnformeerd over papiersoorten en kleurpotloden.

De workshop wordt gegeven door Jenny Post, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Jenny verzorgt al jaren cursussen en workshops. Meer informatie over de VBKN en Jenny Post is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.jennypost.nl

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt €65,- per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal. Leden van de VBKN en donateurs van de Tuinen betalen €60.

We tekenen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:

Je kunt eigen materiaal meenemen:

potloden: H, HB, 2B en 2H
puntenslijper
kneedgum of een goede plastic gum
schetspapier
goede kwaliteit glad tekenpapier
transparant papier
kleurpotloden,
Eventueel: vergrootglas, liniaaltje, passer.
Bij aanvang ontvang je een mapje met informatie en een vel schetspapier, transparantpapier en geschikt tekenpapier. Je kunt eventueel beperkt gebruik maken van de kleurpotloden en het overig materiaal van de docent.

Deelnemers aan de workshop kunnen zich aanmelden bij de Tuinen van Mien Ruys via email: tuinen@mienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74. Graag vermelden of je lid bent van de VBKN of donateur van de Tuinen.

 Bezoek www.tuinenmienruys.nl

Cursus Botanisch Tekenen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.