Vlinderexcursie Dwingelderveld




Vlinderexcursie Dwingelderveld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vlinderexcursie Dwingelderveld

zaterdag 29 jul 2017 - 13:00 uur

Bent u nieuwsgierig naar de vlindersoorten die het Dwingelderveld rijk is of wilt u meer te weten komen over de bijzondere levenscyclus van vlinders? Geef u dan snel op en ga mee het veld in.

 

Het Dwingelderveld staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, vennen en bossen. De grote variatie in het gebied trekt een bonte verzameling vlinders aan. Op het Dwingelderveld zijn over de periode 2007-2015 maar liefst 41 soorten dagvlinders gezien. Op de natte en droge heide leven een aantal kenmerkende vlindersoorten, zoals het gentiaanblauwtje, de kommavlinder en het heideblauwtje. Deze vlinders zijn zeker niet alledaags en een aantal staan zelfs op de Rode Lijst.

Tijdens de excursie gaat u met een gids op zoek naar vlinders aan de rand van het Dwingelderveld. U zult meer te weten komen over de dagvlinders die het Dwingelderveld rijk is. Ook zal aandacht gegeven worden aan de levenscyclus van vlinders en beheermaatregelen die worden genomen om vlindersoorten op het Dwingelderveld te beschermen. En met een beetje geluk vangt u een glimp op van één van de kenmerkende vlindersoorten die het Dwingelderveld rijk is!

De vlinderexcursie sluit aan bij een bijzondere expositie over de vlinders van het Dwingelderveld. Die is nog t/m augustus te zien in het bezoekerscentrum. De expositie kwam tot stand in samenwerking met de stichting Vlinderwerkgroep Drenthe en bestaat uit prachtige foto’s van de acht meest kenmerkende vlindersoorten van dit unieke heidegebied.

Tips:

  • Trek stevige, waterdichte schoenen of laarzen aan
  • Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
  • Vergeet je verrekijker niet
  • Neem je fototoestel mee
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur

Nationaal Park Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Benderse 22
7963 RA  Ruinen

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €8,00Nog 18 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl