1

Prinsjesfoto Overzichtstentoonstelling




Prinsjesfoto Overzichtstentoonstelling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Prinsjesfotoprijs is de prijs voor de beste politieke foto van het jaar. In deze overzichtstentoonstelling Vier jaar Prinsjesfoto die van 12 t/m 30 september in het Atrium Den Haag te zien is, is een selectie te zien van de genomineerde foto's van de afgelopen jaren, samengesteld door jurysecretaris Gerhard van Roon.

De jury bestaat uit een Eerste- en een Tweede kamerlid, iemand uit de parlementaire journalistiek en een vertegenwoordiger uit het Kunstonderwijs. Zij kiezen onder leiding van de juryvoorzitter de beste politieke foto van het jaar voor Prinsjesdag. De voorzitter is afwisselend Bert Verhoeff en Vincent Mentzel. De jury kiest uit de inzendingen een aantal opvallende en voor dat jaar toonaangevende foto's die tezamen een jaaroverzicht vormen. De selectie van de vijf beste foto's worden voor dat jaar genomineerd en daaruit wordt één winnaar gekozen.
De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 Euro en werd in 2014 gewonnen door David van Dam, in 2015 door Dirk Hol en in 2016 door Bart Maat.

De Prinsjesfotoprijs is een project van het Prinsjesfestival en is mede mogelijk gemaakt door de Eerste Kamer der Staten Generaal en Rabobank Nederland.

Prinsjesfestival
Prinsjesfestival viert het feest van de democratie, want het is een feest om in een democratie te leven. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag, het nationale evenement op de derde dinsdag van september. Ieder jaar biedt het festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Prinsjesfestival wordt mogelijk gemaakt door meer dan 100 vrijwilligers. Samen bedenken en organiseren zij de evenementen waaruit het festival bestaat. Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2017 is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 Is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlange strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid. Met het thema voor Prinsjesfestival sluiten we hierbij aan. Dit jaar vindt het festival plaats van van 14 t/m 19 september op diverse plekken in Den Haag.

Meer informatie over de tentoonstelling en het Prinsjesfestival, is te vinden op www.prinsjesfestival.nl

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Prinsjesfoto Overzichtstentoonstelling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.