1

Concert Buitenklanken




Concert Buitenklanken

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Concert Buitenklanken

vrijdag 08 sep 2017 - 19:30 uur

Vrijdagavond 8 september 2017 organiseert Natuurmonumenten het concert BUITENKLANKEN in De Veltschuur op de buitenplaats Schaep en Burgh aan Noordereinde 60 in ’s-Graveland.

De afgelopen jaren hebben al veel musici het concert op hun eigen wijze ingevuld. Dit keer is het de beurt aan Tomasz Plusa en zijn trio met Oude Muziek. Een concert met prachtige 18e eeuwse muziek. Het geluid van viool, cello en viola da gamba gaan uitstekend samen met de sfeer van de nazomer in deze sfeervolle locatie middenin de natuur.

Het trio speelt onder meer de grootse vioolsonates van Johann Georg Pisendel, de ideale 18e eeuwse Virtuoos. Pisendel schreef ingewikkelde vioolsonates met een vrije expressie. Aan het eind van het concert spelen ze een verrassende uitsmijter.

Uitvoerenden: Tomasz Plusa viool, Earl Christy, luit en theorbe, en Israel Castillo, viola da gamba.

Programma

Aanvang van het concert  is om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur ontvangen wij u met een gratis kopje koffie. In de pauze en na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Consumptiebonnen zijn tegen een vriendelijke prijs verkrijgbaar. Het concert duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Praktische informatie

Vanaf de parkeerplaats bij Schaep&Burgh wandelt u in een kleine tien minuten naar De Veltschuur.
Neem een extra warme trui mee bij minder weer, het kan koud zijn in de oude schuur.
Neem eventueel een zitkussentje mee, de banken zijn nogal hard.

Vervlogen tijden

De 's-Gravelandse Buitenplaatsen kennen een rijk verleden. De prachtige buitenhuizen en fraai aangelegde tuinen en parkbossen vormen al vanaf de gouden eeuw het decor voor intieme concerten. De rijke bewoners genoten hiervan met hun vrienden en familie. Tijdens het concert Buitenklanken kan iedereen dit gevoel beleven.

Herstelplan

Sinds 2008 werkt Natuurmonumenten aan het herstel van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. In de afgelopen jaren is al veel bereikt. Dit was niet gelukt zonder de steun van donateurs: de vrienden van de Buitenplaatsen. De opbrengst van de concerten komt ten goede aan het Herstelplan van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Meer over het herstelplan vind u op nm.nl/sgravelandsebuitenplaatsen/herstelplan

Adres: De Veltschuur in het park achter Schaep en Burgh Noordereinde 60, 1243 JJ 's-Graveland

 

's-Gravelandse Buitenplaatsen

Schaep en Burgh

Noordereinde 60
1243 JJ  's-Graveland (Wijdemeren)

Prijzen

Lid €15,00Niet lid €15,00Nog 34 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl