Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg




Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg

zondag 10 sep 2017 - 12:00 uur

Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg in Maastricht

Het museum het Sint-Pieters Museum op de berg gelegen in hoeve Lichtenberg in Maastricht is op zaterdag 9  september en zondag 10 september tijdens de Open Monumentendagen van 12.00 tot 16.30 uur geopend. In het kader van het thema Boeren, Burgers en Buitenlui vertellen de vrijwilligers van het museum over de tuinders van Sint Pieter, de burgers van het Villapark en de recreanten die al ruim een eeuw naar de berg komen. De toegang is gratis, een gift is meer dan welkom voor het onderhoud.  Adres: Lichtenbergweg 2, Maastricht. Alleen te voet of met de fiets bereikbaar. Voor meer informatie over de Open Monumenten dagen: www.natuurmonumenten.nl/kom-naar-de-open-monumentendagen of neem contact op met T.045-563 03 55.

Geschiedenis verbeeld

In 1991 werd de Stichting Oud Sint Pieter officieel opgericht omdat er veel interesse is in het verleden van Sint Pieter, de wijk gelegen onderaan de Sint-Pietersberg. Het museum van de stichting is gelegen in een deel van hoeve Lichtenberg en wordt bemand door vrijwilligers.. Eigenaar Natuurmonumenten heeft er verder nog een vakantiewoning, een schapenstal en een werkschuur. De toren, de Donjon, kun je dagelijks overdag gratis bezoeken. Door samen te werken kan de stichting veel bereiken en zo doen ze ook onderzoek naar het verleden van Sint Pieter, zowel in archieven als op locatie. www.oudsintpieter.com.

Cultuurmonumenten

Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt zo’n 3200 cultuurhistorische gebouwen, waarvan 35 kastelen, 60 landhuizen,15 forten en 20 molens. Ook bruggen, tuinbeelden, hekken en boomgaarden behoren tot het cultureel erfgoed. In totaal staan er bijna 3500 bouwwerken in de gebieden van Natuurmonumenten, waarvan 500 een monumentale status bezitten. Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten: “Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom. Daarom zijn gebouwen en monumenten een belangrijk onderdeel van ons werk.”

 

 

Sint-Pietersberg

Sint-Pietersberg, Hoeve Lichtenberg

Lichtenbergweg 2
6212 NG  Maastricht

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl