Purcell aria's en Bach in Oisterwijk




Purcell aria's en Bach in Oisterwijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Purcell aria's en Bach in Oisterwijk

zaterdag 07 okt 2017 - 10:00 uur

Concert van altviolist Norman Jansen, celliste Felicia Dercksen en zangeres Klaartje van Veen in de prachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen. Met de boswachter maak je een mooie wandeling door het natuurgebied.

Bezoekerscentrum Oisterwijk is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Bossen en vennen

Een gebied waar steeds opnieuw een ven opduikt. Ieder meertje heeft zijn eigen sfeer, zijn eigen natuurwaarden en zijn eigen verhaal. Door al die glinsterende vennen vlak bij elkaar waan je je soms even in het land van de duizend meren, zoals Finland wel wordt genoemd. Met de prachtige vennen en bossen als decor komt de muziek van de drie musici volledig tot zijn recht.

Purcell aria's en Bach

Norman Jansen is altviolist in het Metropole orkest, hij wandelt graag door de bossen van Oisterwijk en gaat dit concert samen spelen met zijn vrouw die zangeres is. Daarnaast speelt de celliste Felicia Dercksen een aantal delen uit de beroemde 6e Suite van Bach en een altviool en cello duo van Karl Ditters von Dittersdorf samen met Norman. Felicia is op dit moment bezig met haar Master en speelt al veelvuldig in verschillende orkesten en ensembles in Nederland. Beiden hebben een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. Felicia speelt op een Kolja Lochmann cello uit 2008 en Norman speelt op een bijzondere Max Möller altviool uit 1946.

Programma

10.00 - 10.45 uur: Excursie
Excursie door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, start vanaf het bezoekerscentrum.

11.00 - 12.00 uur: Concert
Felicia Dercksen (cello), Norman Jansen (altviool) en Klaartje van Veen (zang) spelen een programma met onder andere:

  • Werken van Bach voor altviool solo en delen uit zijn 6e cello suite 
  • Purcell aria’s in een bewerking van Norman Jansen voor altviool en zang
  • Een duo van Karl Ditters von Dittersdorf voor cello en altviool

Praktische informatie

Neem voor de wandeling geschikte schoenen mee.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen

Van Tienhovenlaan 4
5062 SK  Oisterwijk

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl