EnAccord Strijkkwartet op Hoeve Wielrevelt




EnAccord Strijkkwartet op Hoeve Wielrevelt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

EnAccord Strijkkwartet op Hoeve Wielrevelt

zaterdag 07 okt 2017 - 15:00 uur

Laat je meevoeren door het EnAccord Strijkkwartet en geniet van een bijzonder concert op Hoeve Wielrevelt. Na het concert kun je met de gids mee voor een duik in het rijke verleden van het Wielrevelt of een kijkje nemen in de stal op de boerderij.

Hoeve Wielrevelt is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. 

Moderne boerderij op historische gronden

Eigentijds boerenerf, in 2016 feestelijk geopend als nieuwe poort tussen stad en platteland. Het is een belangrijke toegang voor bezoekers van Landgoed Haarzuilens, die vooral uit de groeiende wijk Leidsche Rijn komen. Je vindt er een potstal, moestuin, gasterij, kantoor en werkschuur. Het boerenbedrijf wordt gerund door twee biologische boeren. Zij ontfermen zich over de brandrode runderen die ’s winters in de potstal staan en ’s zomers de weilanden van het landgoed begrazen. Nabij de boerderij ligt het Historische Pad, waar  sporen en verhalen uit het verleden tot leven komen. Bijvoorbeeld over nederzettingen uit de ijzertijd, prehistorische vondsten, middeleeuwse kerkenpaden en kasteel Den Eyck.

Het EnAccord Strijkkwartet

In de moderne Hoeve zal het EnAccord Strijkkwartet een uiteenlopend programma ten gehore brengen. Het kwartet vormt samen een energiek geheel met een grote overtuigingskracht en weet haar publiek mee te slepen door haar dynamische en expressieve uitvoeringen. Het kwartet verwierf bekendheid door concerten op concoursen en festivals in binnen- en buitenland. Drie van de vier leden van het kwartet bespelen een instrument uit de collectie van het NMF. Ilka bespeelt een viool van Matthijs Hofmans (Antwerpen, 1730). Rosalinde en Helena bespelen een viool en altviool van J. B. Vuillaume, een van de bekendste Franse vioolbouwers uit de 19e eeuw.

Programma

15.00 - 16.00 uur: Concert
Het EnAccord Strijkkwartet: Ilka van der Plas (viool), Helena Druwé (viool), Rosalinde Kluck (altviool), Maike Reisener (cello).

  • A. Scarlatti - Sonata à quatro (concerto grosso nr.3)
  • G. Puccini - “Crisantemi” in cis
  • B. Britten – Three Divertimenti voor strijkkwartet (1933)
  • F. Mendelssohn-Bartholdy - Capriccio, op. 81
  • J. Turina - “La oración del torero”, op. 34
  • E. Schulhoff - 5 Stücke für Streichquartett

16.15 - 16.45 uur
Rondkijken op de boerderij of mini-excursie Wielrevelt.

Praktische informatie

  • Het concert laat zich prima combineren met een bezoekje aan de gasterij van Hoeve Wielrevelt. Graag even van tevoren reserveren via info [at] hoevewielrevelt [dot] nl
  • Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. 
Bekijk hier alle data en locaties >

Landgoed Haarzuilens

Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt

Thematerweg 10c
3455 SN  Haarzuilens (Vleuten-De Meern)

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl