Bach in Boerderij Smeerling




Bach in Boerderij Smeerling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bach in Boerderij Smeerling

zondag 08 okt 2017 - 11:00 uur

In het Halmingh's Hoes van de historische boerderij speelt violiste Brenda Brouns vanochtend prachtige vioolpartita's van Bach.

Boerderij Smeerling is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Historische boerderij

Van buiten lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Boerderij Smeerling is een eeuwenoude, authentieke Westerwoldse boerderij, een van de acht gerestaureerde boerderijen die samen het beschermde dorpsgezicht Smeerling vormen. Binnen is het interieur gemoderniseerd zonder de charme van vroeger te verliezen. Dankzij een glazen ruimte zijn veel historische elementen goed zichtbaar, zoals de dakconstructie van de schuur.

Bachpartita's in het Halmingh's Hoes

In het Halmingh's Hoes op boerderij Smeerling speelt violiste Brenda Brouns. Al op zeer jonge leeftijd droomde zij ervan violiste te worden. Toen ze als kind van drie jaar oud een keer een viool mocht vasthouden van een van de violistes van het Noord Nederlands Orkest wist ze het helemaal zeker. Vioolspelen, dát was het. Op dit moment remplaceert Brenda onder meer bij het Noord Nederlands Orkest, Göteborgs Operan en Göteborgs Symfoniker. Daarnaast is ze actief in diverse kamermuziekensembles en als soliste.

Op deze ochtend kun je haar prachtige vioolpartita's van Bach horen spelen in een omgeving waarin je je in de tijd van Bach waant. Brenda speelt op een Gand & Bernadel-viool uit 1891 met een strijkstok van Johann Stüber uit omstreeks 1930, haar ter beschikking gesteld door het NMF.

Programma

Violiste Brenda Brouns speelt:

  • J.S. Bach - Partita voor viool solo No. II BWV 1004
    • Allemanda, Corrente, Sarabanda, Giga, Ciaccona  
  • J.S. Bach - Partita voor viool solo No. III BWV 1006
    • Preludio, Loure, Gavotte en Rondeau, Menuet I, Menuet II, Bourée, Gigue

Arrangement

Geniet bij de gasterij van een heerlijk Westerwolds brunch buffet (€ 22,50 per persoon). Kijk voor meer info op: www.gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

Praktische informatie

  • De ruimte is toegankelijk voor mindervaliden. Kom je met een rolstoel? Dan graag even contact opnemen met onze ledenservice. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Dal van de Ruiten Aa

Dal van de Ruiten A, Gasterij Natuurlijk Smeerling

Smeerling 15
9591 TX  Onstwedde

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 23 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl