1

Herfstwandeling op de Sint-Pietersberg




Herfstwandeling op de Sint-Pietersberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Herfstwandeling op de Sint-Pietersberg

zondag 22 okt 2017 - 14:00 uur

Ga mee genieten tijdens de herfstvakantie op zondag 22 oktober van de herfstgeuren- en kleuren op de Sint-Pietersberg. De boswachters nemen je mee over de berg, langs prachtige vergezichten, door herfst bossen en naar bijzondere plekken zoals de Kiekoet en de Duivelsgrot. 

Jeker

We hebben tijdens de wandeling uitzicht op de vrij meanderende Jeker en het enige terrassenkasteel van Nederland, Chateau Neercanne. Onderweg komen we misschien nog wel meer (sporen van) dieren tegen.

Oehoevallei

De wandeling brengt ons bij de vogel uitkijkplek de Kiekoet, waar we een kijkje kunnen nemen in de Oehoevallei.

De jonge oehoes zijn nu de groeve uit en alleen de beide ouders zijn er nog. Met een beetje geluk zullen we er één kunnen spotten. Hier zien we ook een dwarsdoorsnede van het oude grottenstelsel dat zichtbaar is geworden door de afgravingen van de mergel.

Herfstkleuren en geuren

We vervolgen onze weg door het ENCI-bos, een aangeplant bos in de 50-er jaren door de ENCI (cementindustrie) als compensatie voor de afgravingen. Het ENCI-bos is nu een volwassen gemengd bos waar nog een paar bijzondere schatten zijn te vinden. Het bos heeft nu prachtige kleuren en we vinden waarschijnlijk ook paddenstoelen.

Duivelsgrot

Verderop ligt de Duivelsgrot, gelegen in het Popelmondedal. Dit is een droogdal, ontstaan in de voorlaatste ijstijd met een zeer bijzondere plantenrijkdom. Daardoor is dit dal ook beroemd om zijn vlinderrijkdom.

Ga je mee?

Sint-Pietersberg

Infocentrum Fort Sint Pieter

Luikerweg 80
6212 NH  Maastricht

Prijzen

Lid €5,00Kind van OERRR €5,00Niet lid €8,00Kind t/m 12 lid €5,00Kind t/m 12 niet lid €8,00Nog 14 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl