1

OERRR Natuurdag: Oudejaarsexpeditie op Tiengemeten




OERRR Natuurdag: Oudejaarsexpeditie op Tiengemeten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR Natuurdag: Oudejaarsexpeditie op Tiengemeten

vrijdag 29 dec 2017 - 11:00 uur

Het is winter! Kom naar Tiengemeten en ontdek samen met de gids dat de natuur in rust is, maar zeker niet in slaap. Je gaat op pad over het eiland voor een heuse ontdekkingstocht. Dus pak je verrekijker, trek je stoere schoenen of laarzen aan en ga mee! Na afloop lekker bijkomen met warme chocolademelk!

 

Winter op Tiengemeten

Vergeleken met de andere seizoenen is de winter op Tiengemeten heel bijzonder. Als het weer rustig is, lijkt het stil, maar schijn bedriegt. Misschien hoor je toch nog vogels? Maar welke zijn dat dan? Het kan natuurlijk ook heerlijk spoken op het eiland als het hard waait, of stormt misschien. Dan struin je letterlijk door weer en wind. Kortom, het kan alle kanten op. Maar één ding is zeker; ook in de winter is er van alles te vertellen over de planten en dieren op het eiland. Dat doet onze gids dan ook graag. Geef ook je eigen oren en ogen goed de kost! Ga je mee?

 

Bijkomen

Na ongeveer anderhalf uur struinen ben je weer terug bij het beginpunt, het Speelnatuurhuis. Hier kun je lekker even op temperatuur komen met warme chocolademelk. Als het weer het toelaat maken we buiten een vuurtje en kun je je daar lekker aan verwarmen.

 

Tips van de boswachter

  • Trek stevige schoenen of laarzen aan en warme kleding.
  • Neem een lunchpakketje en iets te drinken mee (de horeca is gesloten).
  • Neem je verrekijker mee als je die hebt.
  • Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit in de buurt van hun kind(eren)
  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont.
  • Neem de pont van 11.00 uur in Nieuwendijk
  • Zorg dat je bijtijds aanwezig bent voor vertrek van de pont
  • Koop alvast online een pontkaartje www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/tickets-en-tijden of bij het Infopunt in de haven van Nieuwendijk

Tiengemeten

Tiengemeten, Speelnatuur


  Zuid-Beijerland

Prijzen

Kind van OERRR €6,50Kind t/m 12 lid €6,50Kind t/m 12 niet lid €8,50Lid €6,50Niet lid €8,50Nog 4 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl