Kerst Sprookjesfestijn Wijchen




Kerst Sprookjesfestijn Wijchen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vijfde editie Kerst Sprookjesfestijn Wijchen staat geheel in het teken van de liefde

“Diep in de nacht is het rustig in Wijchen, heel rustig. Alle mensen slapen. Hoewel, in
het kasteel is niet iedereen in dromenland. Wijcheline kan simpelweg niet slapen met al die vlinders in haar buik. Aan de andere kant van het kasteel brandt ook nog een lichtje. Prins Wijnand is net zo wakker als Wijcheline. Het is overduidelijk dat ze voor elkaar bestemd zijn. Als moeder dat ook maar zou zien…”

Openingssprookje
Zo begint het sprookje over Winterkoningin Wijcheline tijdens het Kerst Sprookjesfestijn in Wijchen. Dat vindt dit jaar in het weekend van 16 en 17 december plaats, voor de vijfde keer op rij al weer. Een live spektakel opgevoerd door theatergezelschap Hakoena tijdens de opening van het festijn in het sfeervolle Kasteel Wijchen. Gaat het prins Wijnand lukken zijn moeder te overtuigen? Krijgt deze liefde een kans en eindigt het sprookje met de bekende zin: en ze leefden nog lang en gelukkig? Dat is nog even de vraag.

Winterse winkelstraten
Na de opening hult het gehele centrum zich in de sfeer van het Kerst Sprookjesfestijn. De straten hebben andere namen gekregen en zijn omgetoverd tot Winterwonderland, White Christmas, Het Kabouterlaantje, De IJskoude Winterstraat en de Frozenstraat. In bijzondere pagodetenten tref je vertellers aan, die je meenemen in de wereld van hun verhalen. Koren en muziekgezelschappen brengen hun kerstrepertoire in de winterse straten ten gehore. De winkels zijn geopend en overal branden kaarsen. Je loopt er levende sprookjesfiguren tegen het lijf en in veel winkels zijn leuke workshops te volgen, veelal in het teken van de feestdagen. Op zondagmiddag is er een ridderspel voor de kinderen.

Voor het goede doel
Op de Markt zorgen kerstengelen voor koek en zopie. De opbrengst gaat naar het goede doel. Net als de kerstpakketten die je er kunt afgeven. Ze worden verspreid onder Wijchenaren die zo’n extraatje heel goed kunnen gebruiken. En vergeet niet een wens achter te laten in de wensboom. Sommigen zullen daadwerkelijk vervuld worden.


Daar in die molen
Ook de molen van Wijchen wordt in kerstsfeer gebracht, met mooie verlichting en activiteiten als pannenkoeken en koekjes bakken. Uiteraard met het meel dat daar gemalen is.

Op www.kerstsprookjesfestijn.nl is het filmpje te zien van de vorige editie van Kerst Sprookjesfestijn Wijchen. De komende weken verschijnt daarop de actuele informatie. Kijk ook op: www.facebook.com/kerstsprookjesfestijn.

 Bezoek www.kerstsprookjesfestijn.nl

Kerst Sprookjesfestijn Wijchen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.