1

Dwars door de duinen, stevige wandeling




Dwars door de duinen, stevige wandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dwars door de duinen, stevige wandeling

vrijdag 29 dec 2017 - 10:00 uur

Heb je altijd al eens gewild om de Loonse en Drunense Duinen van zuid naar noord over te steken? Maar ben je er niet gerust op dat je niet verdwaalt. Deze wandeling zorgt er voor dat je wens in vervulling gaat, zonder te verdwalen. Met duingidsen wandel je van Bosch en Duin naar Giersbergen. En dat gaat dan natuurlijk niet over gebaande paden. Onderweg laat de duingids je interessante plekjes zien waar je op eigen gelegenheid niet makkelijk komt. We genieten van het fraaie uitzicht op de Sint Jansberg en dalen vervolgens af naar de oudste eik in de duinen. Na twee uur komen we aan in Giersbergen. Gelegenheid genoeg om uit te rusten en wat te gebruiken, koffie of thee met een Brabantse Broeder is in de prijs inbegrepen. Op de terugweg vanaf Giersbergen duiken we eerst het bos in. Via de Capucijnenberg komen we bij het open zand. Weet u dat aan de voet van deze ‘berg’ het stilste plekje van de duinen ligt? Natuurlijk beklimmen we ‘het hoogste punt’. Wat een uitzicht! Daarna nog eens ‘een kleine Sahara’ over steken om weer in Bosch en Duin te arriveren.

Praktische informatie

  • Vooraf aanmelden via menu is noodzakelijk. Alleen op die manier ben je verzekerd van de aanwezigheid van voldoende gidsen. 
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig, zodat de groep tijdig kan vertrekken.
  • Koffie/thee en warme Brabantse Broeder tijdens de pauze zijn inbegrepen in de prijs. 
  • Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling.
  • Deze activiteit wordt verzorgd door IVN Brabant, te bereiken via 088 500 3110 of brabant [at] ivn [dot] nl.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen, Bosch en Duin

Oude Bosschebaan
5071  Udenhout

Prijzen

Lid €10,00Niet lid €10,00Kind t/m 12 lid €9,00Kind t/m 12 niet lid €9,00Kind van OERRR €9,00Nog 10 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl