1

Gouda bij Kaarslicht 2019


-advertentiepositie-Gouda bij Kaarslicht 2019

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Gouda bij Kaarslicht is al 64 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.
Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ganzenhoeder en schaapherder met hun dieren nemen bezit van het centrum en de ‘levende’ kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00 tot 20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, middeleeuws stadhuis.

De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

 Bezoek www.goudabijkaarslicht.nl

Gouda bij Kaarslicht 2019
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.