1

OERRR Dierenmanieren diersporen Dwingelderveld




OERRR Dierenmanieren diersporen Dwingelderveld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR Dierenmanieren diersporen Dwingelderveld

donderdag 04 jan 2018 - 13:00 uur

Maak je eigen reeën spoor.

In het bezoekerscentrum kun je je eigen reeën spoor maken. Van gips maar je een afdruk van de hoef van een ree. Kun je thuis je vriendjes op een "dwaalspoor" zetten, door met  jouw spoor een afdruk in het zand te maken. Een braakbal van, bijvoorbeeld  een uil, is ook een spoor. Als je een braakbal vindt, weet je dat daar een uil is geweest. In het bezoekerscentrum liggen braakballen klaar die je uit elkaar kunt halen om te zien wat de uil gegeten heeft.

Het maken van een spoor kost samen met het uitpluizen van een braakbal, voor OERRR leden en kinderen van leden € 4,00  niet-leden betalen € 7,00 

Vooraf aanmelden is verplicht.

 

Met de speurtocht Dierenmanieren ontdek je allerlei tips en trucs die dieren gebruiken om te overleven.

Als je buiten bent, zie je de dieren niet altijd. Vogels laten zich vaak horen, maar het is soms moeilijk om ze te zien. Wel laten alle dieren sporen achter. Denk maar eens aan de afdruk van hun poten. Deze kun je heel goed zien in de sneeuw of in de modder. Of je vind een voorraad eikels, verstopt door een eekhoorn, of een braakbal van een uil. Met de speurtocht Dierenmanieren leer je speuren naar sporen van dieren. Vanuit het bezoekerscentrum loop je een route van ongeveer 2 km. De speurtocht kost € 5,00 per stuk voor leden en € 8,00 voor niet-leden.  Reserveren is niet nodig, de speurtocht is te koop aan de balie.

Leeftijd: OERRR 4-8 jr. en 9-12 jaar

 

Nationaal Park Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Benderse 22
7963 RA  Ruinen

Prijzen

Kind van OERRR €4,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Nog 95 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl