Warm Welkom | Winterse wandeling met kinderen

zondag 07 jan 2018 - 10:00 uur


Kom op zondag 7 januari naar de Kaapse Bossen bij Doorn en proost samen met de boswachters op een mooi, nieuw natuurjaar! Warm je bij een houtvuurtje op met een kop erwtensoep en ontmoet de boswachters van de Kaapse Bossen. Help je mee om het vuurtje aan te houden? Of doe je mee met de winterse wandeling?


Winterse wandeling voor kinderen


We gaan op ontdekkingstocht in het winterbos! Sta even stil en snuif de frisse buitenlucht op. Welke geur ruik je nu? Zoek op de grond de kegels van een douglasspar. Weet jij waarom deze kegels ‘muizenstaartjes’ heeft? Leer hoe je de leeftijd van een boom berekend. Nu je dit weet… Welke boom is net zou oud als je vader? Of als je oma? En welke boom is net dik als jij lang bent?


Handig om te weten  • De wandeling met de boswachter begint en eindigt groene entree Kaapse Bossen aan de Maarsbergseweg in Doorn.

  • We lopen over brede, maar ook over smallere bospaden. Sommige paden kunnen lastig begaanbaar zijn met een buggy of kinderwagen.

  • Draag stevige (wandel)schoenen en kleed je lekker warm aan.

  • Na de wandeling staat een kop hartverwarmende erwtensoep voor je klaar. De kinderen kunnen helpen hout sprokkelen en zagen om het vuurtje te laten branden. Of maken een eigen heksenbezem van de gevonden takken.


Aanmelden en kosten  • Winterse wandeling
    Voor de wandeling met de boswachter koop je hier van tevoren online tickets. Alle wandelingen vertrekken om 10:00 uur vanaf de groene entree Kaapse Bossen aan de Maarsbergseweg in Doorn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

  • Erwtensoep bij het vuur
    De erwtensoep en activiteiten rondom het vuur zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. We zijn er van 12:00 uur tot 15:00 uur. 


Wandelroutes


Liever zelfstandig op pad?  In de Kaapse bossen zijn prachtige wandelroutes uitgezet van verschillende lengtes. Download de wandelroute met routekaartje.  Of gebruik de gratis route app van Natuurmonumenten en volg de route met je smartphone.Kaapse Bossen


Kaapse Bossen, parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen


Maarsbergseweg 1

3941 MJ  Doorn


Prijzen


Kind van OERRR €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Lid €5,00Niet lid €8,00Nog 4 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

Warm Welkom | Winterse wandeling met kinderen

| Foto gedeeld door / afkomstig van Natuurmonumenten.