1

Opening Poëziecafé OBA Diemen




Opening Poëziecafé OBA Diemen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de Poëzieweek 2018 is het feest in OBA Diemen. Op zaterdag 27 januari opent het Poëziecafé zijn deuren en is iedereen van harte welkom om te genieten van een heerlijke middag vol poëzie.

Onder de bezielende leiding van Wendela de Vos, die als actrice, schrijfster én dichter al menig tekst heeft voorgedragen en geschreven, begint de middag met een introductie van het Poëziecafé dat vanaf februari iedere eerste zaterdag van de maand in OBA Diemen zal plaatsvinden. Natuurlijk komt ook de Poëzieweek uitgebreid aan bod waarna het programma verdergaat met een interactief optreden van dichter Jos Versteegen.

Na zijn debuut in 1996 schreef Jos onder andere gedichten voor het project De Eenzame Uitvaart dat als doel heeft om eenzaam gestorvenen een waardig en respectvol afscheid te bieden. Dit werk leidde tot het idee voor zijn dichtbundel Woon ik hier waarvoor hij enkele tientallen mensen uit een verzorgingstehuis bij hem in de buurt interviewde. De verhalen van deze ouderen werden de inspiratiebron voor een weemoedige, ontroerende en soms schrijnende bundel over vroeger. Jos houdt van het verleden en naast zijn jeugd op het platteland is ook zijn familie een belangrijk thema in zijn werk.

 

Opening Poëziecafé OBA Diemen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.