Na een succesvolle looptijd in de Londense O2, wordt de tentoonstelling My Name Is Prince door Brand New Expo naar Nederland gebracht. Vanaf 8 maart 2018 is de enige officiële Prince-expositie te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

My Name Is Prince geeft fans van muzieklegende Prince de kans om zich volledig onder te dompelen in zijn muziek, leven en werk, aan de hand van honderden unieke items die rechtstreeks uit de archieven van Prince’ legendarische studiocomplex Paisley Park komen. De komst van My Name Is Prince naar Amsterdam maakt een cirkel rond. Prince’ eerste niet-Amerikaanse optreden vond in 1981 in poptempel Paradiso plaats. In de jaren die volgden groeide een zeer hechte band tussen Prince en de Nederlandse fans. De Sign “O” The Times-film werd deels voor Nederlands publiek geschoten, voor de tv-registratie van de Lovesexy Tour in Dortmund was het publiek op Prince’ verzoek goeddeels Nederlands en tijdens Prince’ laatste Nederlandse show, in 2014 in de Ziggo Dome, nam hij letterlijk afscheid door te zeggen dat de Nederlandse fans ‘naar zijn huis’ Paisley Park moeten komen. My Name Is Prince geeft hen die mogelijkheid en brengt Paisley Park tot leven in de Beurs van Berlage.

Bezoekers van My Name Is Prince komen oog in oog te staan met ontelbare iconische kledingstukken, instrumenten, muziekprijzen, handgeschreven teksten, juwelen en nog veel meer bijzondere items uit de Paisley Park-archieven. Het materiaal geeft een bijzondere en persoonlijke inkijk in het leven, de creativiteit en de unieke visie van één van ’s werelds meest talentvolle artiesten ooit. Onder de tentoongestelde items kleding van de Purple Rain Tour (1984/1985), de Lovesexy Tour (1988/1989), Prince’ garderobe uit de film Graffiti Bridge (1990), de Gibson L65 gitaar waarmee Prince in 1980 zijn tv-debuut maakte, de originele basgitaar die de inspiratie was voor Prince’ iconische Cloud gitaar, de VOX gitaar waarop hij in 2014 zijn laatste solo op Nederlandse bodem gaf, de 3RD EYE zonnebril uit 2014, Prince’ met diamanten ingelegde wandelstok uit 2015, kleding die tijdens de 3121 shows (2006/2007) is gedragen, een handgeschreven filmscript van Purple Rain (1983) en het blauwe pak met wolken uit de Raspberry Beret video (1985).