NK Maasheggenvlechten 2018




NK Maasheggenvlechten 2018

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom naar het NK Maasheggenvlechten. Met een excursie, demonstraties en natuurlijk de wedstrijd zelf waarin verschillende teams flink ui

Kom naar het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten 2018 in Oeffelt. Dit jaar staat het evenement in het teken van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, en zijn er leuke extra's te beleven.

Demonstratie Maasheggenvlechten
Neem een kijkje bij de demonstratie Maasheggenvlechten. Flink uitgegroeide meidoorns worden omgevormd tot een ondoordringbare veekering. Tijd: tussen 9.00 en 12.30 uur.

Wandelroute (eigen gelegenheid)
Ontdek het gebied op eigen gelegenheid en wandel de Oeffeltermeentroute (blauwe route, 4,5 km). Een routekaart met omschrijving wat je onderweg tegenkomt is op het terrein bij Staatsbosbeheer verkrijgbaar. Starttijd: doorlopend.

Wandeling met een Maasheggenkenner
Maasheggenkenner Marius Grutters neemt je mee op excursie. Onderweg vertelt hij je alles over de geschiedenis van Maasheggen en de Oeffelter Meent, en over de techniek achter het cultuurhistorisch vlechten. Tijd: 10.00-12.00 uur.

NK Maasheggenvlechten
Waar de dag uiteindelijk om draait is natuurlijk de Gouden Hiep: ongeveer 40 teams strijden tegen elkaar om deze felbegeerde prijs. Een heg van flink uitgegroeide meidoorns worden door hen omgevlochten tot een ondoordringbare veekering. Elk team krijgt 8 meter heg toegewezen. Een jury van deskundigen beoordeelt de resultaten en bepaalt wie de winnaar wordt van de Gouden Hiep.

  • Voor de excursies: aanmelden niet nodig
  • Trek laarzen of hoge wandelschoenen aan en kleed je op het weer
  • Gratis entree en parkeren. Tip: kom op de fiets!
  • Inclusief koffie met koek
  • Het evenement vindt plaats op onverhard terrein en is daardoor slecht toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden zijn aangelijnd welkom
  • Dit evenement is in samenwerking met IVN Slabox

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

NK Maasheggenvlechten 2018
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.