1

Beauty en het Beest (8+)




Beauty en het Beest (8+)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

“Een stevige cast, een schilderachtige vormgeving en bijzonder mooie muziek en meerstemmige livezang” (Trouw). “Fraai voorbeeld van het totaaltheater waar Merkx zo sterk in is” (Scènes). “Zeer intrigerende jeugdproductie” (Theaterkrant). “Spannende en avontuurlijke theatervoorstelling” (AD UN). “Een voorstelling om van te houden” (Musicalnieuws). “Een boeiende mix van acrobatische dans, spel en zang” (I Love Theater). “Wat is het toch fijn om theater te zien waar zang, dans en spel totaal samensmelten” (Het Grote Recensieboek). Dat zijn nog maar enkele persquotes en ook het publiek is enthousiast (lees de reacties hieronder).

Beauty en het beest
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.

Beauty en het beest wordt gespeeld door acht professionele acteurs / dansers, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en in elke stad 10 lokale kinderen en jongeren. Beauty en het beest is een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor.

Duur voorstelling: 95 minuten.

 Bezoek figi.nl

Beauty en het Beest (8+)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.