Docu: Raving Iran




Docu: Raving Iran

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Raving Iran is een prachtige documentaire van Susanne Regina Meures. We volgen Anoosh en Arash. Twee jonge techno dj’s in de strenge islamitische republiek Iran. Een land met veel armoede, gigantische delen woestijn en gebergte en waar amper vrijheid heerst in culturele of religieuze uitingen. Met gevaar voor eigen leven blijven Blade & Beard, zoals Anoosh en Arash zich als dj’s noemen, geloven in de liefde voor techno en house.

Underground scene Iran
Tussen september 2013 en augustus 2014 legt deze documentaire hun leven vast in Teheran. In de openbaarheid kunnen Anoosh en Arash hun muziek niet ten gehore brengen. Toch timmeren zij met hun melodieuze deephouse flink aan de weg in het ondergrondse muziekcircuit van Iran. Beiden snakken naar een leven waarin zij hun muzikale dromen kunnen waarmaken buiten de illegaliteit en zonder gevaar. Dan komt er een uitnodiging komt te komen draaien op groot technofestival Lethargy in Zürich.

Must-see; rauwe en poëtisch
Susanne Regina Meures sprak met de mannen af in hun thuishaven, de Iraanse hoofdstad teheran. Hier maakte zij zoveel mogelijk beelden. Om de veiligheid van zowel haarzelf als Blade & Beard te kunnen garanderen zijn ook enkele scenes opgenomen met verborgen camera’s of mobiele telefoon. Een rauwe film maar ook poëtisch verslag van twee jongens die voor hartverscheurende keuzes komen te staan.

In de film wordt Perzisch, Engels en Duits gesproken. De film is in het Engels ondertiteld.

Mekka op Zondag
CineMekka Raving Iran is onderdeel van Mekka op Zondag, het culturele programma van Metaal Kathedraal op de 1e en 3e zondag van de maand. Raving Iran is een matinee voorstelling en we starten rond 16.30 uur.
Aansluitend kun je geheel in Iraanse stijl in onze stadsherberg blijven eten en met elkaar napraten over de film. Een Perzische thuiskok zal je een heerlijke vegetarische Iraanse maaltijd voorschotelen.

 Bezoek www.metaalkathedraal.nl

Docu: Raving Iran
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.