1

Ontdek Fort bij Abcoude




Ontdek Fort bij Abcoude

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dwaal op zaterdag 14 juli samen met een fortengids door de imposante gebouwen van Fort bij Abcoude! Op ontdekkingstocht op Fort bij Abcoude

Benieuwd naar wat er achter de poort van Fort bij Abcoude te zien en te beleven is? Op zaterdag 14 juli van 13:00 tot 17:00 uur kun je dit ervaren. Ontdek Fort bij Abcoude onder leiding van een ervaren gids, die de geschiedenis van dit imposante bouwwerk tot leven laat komen

Historische verhalen
Via de brug over de fortgracht kunt u uitgebreid ronddwalen op het binnenfort en genieten van de historische verhalen en de natuur. In het hoofdgebouw bezoekt u het kruitmagazijn, de slaapvertrekken en het museum. De buitenmuren zijn hier wel 1,8 meter dik Vanaf het uitzichtpunt op het oostelijke Oreillon kunt u Fort bij Nigtevecht zien liggen. Vanaf deze locatie kunt u zich goed voorstellen dat vroeger vanaf dit punt met kanonnen werd geschoten.

Stelling van Amsterdam
Fort bij Abcoude is het eerste gebouwde fort van de Stelling van Amsterdam. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat de Stelling van Amsterdam Unesco Werelderfgoed is. De lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad.

Ga mee op ontdekkingstocht
Op zaterdag 14 juli van 13:00 tot 17:00 uur kunt u dit bijzondere fort ontdekken. Bestel toegangskaarten via www.natuurmonumenten.nl/fortbijabcoude. Lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen 3,- en kinderen (ook OERRR-leden) 1,-. Niet-leden betalen 6,- en kinderen 2,-.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Ontdek Fort bij Abcoude
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.