Nieuwsgierig naar Marker Wadden? Het is gebied is nog niet toegankelijk en kan alleen bezocht worden onder begeleiding van Natuurmonumenten. Vóór de opening in september bieden wij de kans om alvast te komen kijken bij dit indrukwekkende nieuwe natuurgebied in wording. In de maanden mei, juni en augustus organiseren enkele charters samen met Natuurmonumenten exclusieve vaarexcursies naar Marker Wadden. Vanuit verschillende havens kun je meevaren met prachtige zeilschepen, op avontuur naar het nieuwe vogelparadijs. Met de boswachter van Natuurmonumenten neem je een kijkje op het nieuwste stukje Nederland.

Abel Tasman
Maar… wilt u net als de beroemde ontdekkingsreiziger Abel Tasman dit een nieuwe stukje Nederland nu al ontdekken? Dit kan. U kunt dan met NAUPAR meezeilen naar de eilanden op de prachtige driemaster Abel Tasman en als één van de eerste voet aan wal zetten voor een sneak preview!

Programma
10.30 uur: Inschepen. Ontvangst met koffie of thee.
11.00 uur: Trossen los. Het schip vaart uit richting Marker Wadden.
12.00 uur: Op het water krijg je trek dus tijd voor de lunch.
13.00 uur: Aankomst Maker Wadden (exacte tijd is afhankelijk van de wind).
15.00 uur: Na een stevige wandeling met gidsen van Natuurmonumenten door het losse zand en alles grondig te hebben verkend is het weer tijd om terug te zeilen.
15.30 uur: De bediening komt langs met borrelhapjes.
17.30 uur: Na een fantastische ontdekkingstocht komt u weer terug in Lelystad.