100 jaar Zuiderzeewet




100 jaar Zuiderzeewet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 15 en 16 juni vindt in de Bataviahaven in Lelystad een publieksevenement plaats met de titel "...van Zee naar Meer...".

In Museum Batavialand is de tentoonstelling Kamer van Lely te zien en wordt het 60 meter lange Wandkleed 'de Flevowand' geëxposeerd.
Daarnaast zal in Bataviahaven een groot aantal (historische) schepen aanmeren: van veerdiensten tot werkmaterieel en recreatieschepen.

Er zijn diverse excursies en rondvaarten (o.a. naar Marker Wadden), er vinden muzikale optredens plaats op de historische schepen, in en rondom de historische scheepswerf vinden demonstraties plaats van oude ambachten, de stoombaggermolen e.d. en er is een kleinschalige braderie met diverse producten voor historische schepen en toebehoren.

De volgende drie organisaties verbinden zich met hun fysieke locatie aan dit hoogtepunt: Natuurmonumenten met de Marker Wadden, Rijkswaterstaat met de Houtribdijk (wordt momenteel versterkt) en Staatsbosbeheer met het 50-jarige bestaan van de Oostvaardersplassen. Verder zijn er nog vele andere organisaties betrokken bij de viering.

 Bezoek www.100jaarzuiderzeewet.com

100 jaar Zuiderzeewet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.