Grijp deze kans en kom op 16 juni tijdens midzomernacht zelf kijken bij de nieuwe natuureilanden in het Markermeer. Alleen tijdens deze excursie mag je aan land op het eerste eiland van Marker Wadden.

Naar Marker Wadden
Vanaf de Bataviahaven in Lelystad vaar je met veerboot 'De Zuiderzee' naar Marker Wadden. Onderweg krijg je al veel informatie over de nieuwe, weidse natuurarchipel. Eenmaal aan land krijg je een uitgebreide rondleiding over het grootste eiland. De gids van Natuurmonumenten vertelt je over het project en de nieuwste natuurontwikkeling. Ervaar het eiland, terwijl de zon steeds verder richting de horizon zakt.

Zuiderzee Havendagen
Alleen tijdens de Zuiderzee Havendagen varen er speciale veerboten naar Marker Wadden. Deze publieksdagen worden georganiseerd ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet in Bataviahaven.
Bekijk hier het vaarschema van alle boten

Tips van de gids
Je bezoekt een bouwterrein in het Markermeer. In verband met de veiligheid is het verplicht om stevige schoenen te dragen.
Denk er aan dat in de avond koud en winderig kan zijn.
Er zijn nog geen wandelpaden, dus het bouwterrein is niet geschikt voor mindervaliden.
Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan. Marker Wadden is inmiddels al een belangrijk vogelgebied; honden mogen de vogels niet verstoren. Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht.
De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.
Er is parkeergelegenheid bij de parkeerterreinen van Batavia Stad en (zeer beperkt) in de VOC-garage.