Beleef de midzomernacht ofwel de zonnewende in de Duinen van Goeree. De kortste nacht van het jaar! Onderweg verrassen we je met een gedichtenverteller en interessante verhalen over nachtbrakers als vleermuizen, uilen en nachtvlinders! De natuur slaapt nooit...

Diverse starttijden tussen 21.00 en 23.00 uur.

Struinen in de duinen
Beleef de variatie van het nachtelijk duin. De wandeling voert over paden door duinen, struikgewas en over het strand. Schepen liggen op zee voor anker. Hun lichten én die van de imposante Maasvlakte zijn zichtbaar. De zeewind proeft zout, de kamperfoelie ruikt zoet.

Natuur slaapt nooit
Het is dan wel donker, maar dan worden sommige dieren juist actief! Vleermuizen fladderen op zoek naar voedsel. Nachtvlinders willen zich voortplanten en uilen zijn perfect aangepast aan de nacht. Sommige bloemen geuren juist in het donker. De natuur slaapt nooit.

Belevenistocht
Deze donkertocht is één grote belevingstocht! We verrassen je met verhalen over al die nachtbrakers zoals uilen, nachtvlinders en vleermuizen. En we laten ze je ook zien en horen.

Praktische informatie
Neem warme kleding mee, het kan flink afkoelen in de avond
Je loopt de route zelf met je eigen zaklamp. Vergeet 'm niet en zorg dat je batterijen vol zijn!
Je kunt gratis parkeren op het Westelijke deel van de parkeerplaats Buitenhaven Stellendam
De wandelingen zijn ook leuk voor kinderen, die al 6 kilometer kunnen lopen. Op deze locatie kun je ook meedoen aan een speciale gezinstocht van 3,5 km.
Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
Zorg voor goede wandelschoenen en winddichte kleding
Er zijn langs de wandelroute geen toiletten aanwezig
Neem zelf voldoende eten en drinken mee
Neem anti-muggenspray mee