’s Nachts is het stil en donker op de buitenplaatsen in ’s-Graveland. Speciaal voor Midzomernacht openen we de poorten van de 17e eeuwse landgoederen. Ervaar het bos in de nacht en luister naar de spookachtige roep van de bosuil. Wandel 5 of 10 kilometer.

Er zijn diverse starttijden tussen 22.15 en 23.45 uur.

Lichtjes
De wandeling begint op de buitenplaats Boekesteyn. Volg de lampjes en vind je weg in de duisternis. Kijk door een telescoop naar de fonkelende sterren aan de hemel. In het donker zie je pas hoeveel het er eigenlijk zijn.

Nachtvlinders
Overdag zie je ze niet, maar ’s nachts wemelt het van het leven in het bos. De boswachter smeert speciaal voor deze Midzomernachtloop een lokstofje op de bomen. Daar komen talloze nachtvlinders op af, groot en klein en in alle kleuren. Ontdek hoeveel soorten er op landgoed Bantam rondvliegen.

Vleermuizen
Even verder wandel je over de statige lanen van buitenplaats Schaep en Burgh. Achter het imposante landhuis ligt een oude ijskelder. Vroeger werd daar het ijs bewaard tot in de zomer. Tegenwoordig gebruiken vleermuizen de kelder als winterverblijf. Ontdek welke vleermuizen er boven het water van de grote vijver scheren. Met behulp van de ‘batdetector’ van de boswachter hoor je de hoge kreten van de vleermuizen.

Praktische informatie
De route is 10 kilometer lang. Ter plekke kun je beslissen of je 'm inkort tot 5 kilometer.
Laat voor de ultieme nachtbeleving je zaklantaarn thuis. Je hebt hem echt niet nodig.