1

De Sprong & Zuiderwaterlinie Festival




De Sprong & Zuiderwaterlinie Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 23 juni ga je langs de Zuiderwaterlinie op avontuur. Laat je verrassen door De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival bij Fort de Roovere, Fort Sabina, De Kleine Schans, Fort Isabella en het Gemaal van Sasse!. De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormt het speelveld voor acteurs, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het festival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong. Trek samen met het garnizoen over bewogen, bevlogen en bevochten grond. Geniet van een adembenemend luchtspektakel en kom kijken hoe parachutisten De Sprong wagen. Laat je meevoeren door toneelvoorstellingen op bijzondere locaties, opzwepende muziek langs de oevers van de linie, gedichten en dans op onverwachte ogenblikken. Samen maken we van een verdedigingslinie een linie van verbinding. Kom en laat je veroveren!

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste, meest benutte waterlinie van Nederland en is maar liefst 165 kilometer lang. De linie ontstond tijdens de 16de en 17de eeuw en loopt dwars door heel Brabant via elf steden van Bergen op Zoom naar Grave. Via dit ingenieuze inundatiesysteem bleef Holland als economisch hart beschermd. De linie is daarmee cruciaal geweest voor de ontwikkeling van Nederland, terwijl het verhaal nog relatief onbekend is bij het bredere publiek. Maar daar komt nu snel verandering in!

Op zaterdag 23 juni springen tientallen parachutisten uit vliegtuigen die in formatie laag over de Zuiderwaterlinie vliegen. De groep van parachutisten bestaat uit militairen en civiele parachutisten. Zij landen op vijf verschillende locaties verspreid over Noord-Brabant, alwaar zij feestelijk worden onthaald door de plaatselijke bestuurders, bewoners en publiek. In Terheijden worden de para's gedropt uit een C-130 Hercules en een A400M.

 Bezoek www.zuiderwaterlinie.nl

De Sprong & Zuiderwaterlinie Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.