Zuiderwaterliniefestival Fort Isabella




Zuiderwaterliniefestival Fort Isabella

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Laat je meevoeren naar De Sprong op en rond het fraaie Fort Isabella, de stadse groene schakel tussen ’s-Hertogenbosch en Vught. Toegang is gratis.

Het historische fort ligt op een unieke plaats en verbindt de natuurgebieden Gementen de Bossche Broek. Het fort werd ten tijde van het Twaalfjarig Bestand gebouwd (1617) op de plaats van de vroegere buurtschap De Reut. Doel was de stad ‘s-Hertogenbosch aan de zuidzijde te beschermen en het riviertje de Dommel te vrijwaren van vijandelijk ingrijpen. Wie waagt hier De Sprong? Eenmaal geland, wacht parachutisten een warm onthaal en wordt het Zuiderwaterlinie-kunstwerk van de Brabantse kunstenaar Tijs Rooijakkers onthuld.

Kom je uit de buurt? Kom dan op de fiets naar Fort Isabella. De auto parkeer je op de Honderdmorgensedijk of aan de Kanaalweg. Er staan verkeersregelaars klaar die je de weg wijzen.

ZUIDERWATERLINIE FESTIVAL

Fort Isabella – Vught

Geef de parachutisten een warm onthaal op Fort Isabella! Na een muzikale battle tussen Bigband Big Deal, slagwerkers en de Harmonie uit Vught, halen we hen met eenfeestelijke stoet met gildes in voor een ceremonieel ontvangst. Na een spetterende openingsvoorstelling van de jongeren van De Aleph in samenwerking met de Vrouwen van Vught, ben je van harte uitgenodigd om met elkaar het Tapijt van de Vrede te leggen. Ook barst het op verschillende podia los. Laat je verleiden door de zangkunsten van Dear Adam en Floor Bazelmans, train je lachspieren met cabaret van Maya van As en Remy Evers en verwonder je over de acrobatische toeren van Annika Hemmerling.In de voorstelling Milva maak je kennis met dertien Vughtse dames, die deelnemen aan een proef van Defensie. Kinderen kunnen knutselen aan de waterlinie en zwaardvechten op het fort, waar je struikelt over de muzikanten. Kom luisteren, proeven van de Brabantsche Worstenbroodjes, meedoen en genieten op het gras van het wonderschone kazerneterrein van Fort Isabella!

 Bezoek zuiderwaterliniefestival.nl

Zuiderwaterliniefestival Fort Isabella
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.