1

UItfeest Utrecht: What is the City but the People?




UItfeest Utrecht: What is the City but the People?

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de collectieve performance What Is the City but the People? komen meer dan 150 Utrechters bijeen om gezamenlijk een zelfportret van de stad te creëren. Een onverwachte en spannende mix van mensen en groepen uit alle hoeken van Utrecht delen hun verhaal terwijl ze over een grote catwalk lopen op het vernieuwde Jaarbeursplein. Dit doen ze onder begeleiding van foto’s, teksten en speciaal gecomponeerde muziek van een volledig Utrechts creatief team.

What Is the City but the People? is gemaakt door de inwoners van Utrecht en geregisseerd door Richard Gregory, naar een idee van de Britse kunstenaar Jeremy Deller. Deze collectieve performance markeert de heropening van het vernieuwde Jaarbeursplein en de opening van het twee dagen durende Uitfeest, de officiële start van het nieuwe culturele seizoen in Utrecht.

De Utrechtse editie is georganiseerd door BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht in samenwerking met Centraal Museum Utrecht en SPRING Performing Arts Festival. Verdere ondersteuning wordt gegeven door de Utrechtse organisaties CU2030, DOX en Utrecht Marketing – Culturele Zondagen. Het project is financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Utrecht, K.F. Hein Fonds en Jaarbeurs.

Het origineel werd in opdracht van Manchester International Festival geproduceerd in juli 2017.

 Bezoek www.bakonline.org

UItfeest Utrecht: What is the City but the People?
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.