Open AZC Dag in heel Nederland




Open AZC Dag in heel Nederland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Altijd al eens met eigen ogen willen zien hoe mensen leven in een asielzoekerscentrum en ze willen ontmoeten? Dat kan zaterdag 22 september tijdens de Open AZC Dag! Bijvoorbeeld in Winterswijk, waar een bijzondere AZC staat die echt onderdeel is van de omringende wijk. Maar je kunt ook een kijkje nemen in één van de 39 andere centra die deze dag hun deuren openen. Dus ook bij jou in de buurt is er vast één die je kunt bezoeken.

Van 13:00 tot 16:00 uur kun je je laten rondleiden, meedoen met workshops, genieten van muziek en de lekkere hapjes proeven uit de landen waar de vluchtelingen vandaan komen. En misschien nog wel het leukste: in gesprek gaan met de bewoners!
Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom, er zijn in de meeste centra aparte activiteiten voor ze georganiseerd.

De programma's kunnen verschillen per AZC, ook omdat de AZC's zelf van elkaar verschillen. Waar een asielzoeker woont, is namelijk afhankelijk van de fase waarin hij of zij zit tijdens de asielprocedure. Dit en meer kun je allemaal te weten komen tijdens de Open AZC dag. Welke AZC bij jou in de buurt meedoet, vind je op de site onder 'Contact'.

 Bezoek www.openazc.nl