De Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober 2018 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis!

De Archeologiedagen zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Op deze dagen kan iedereen kennis maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Op vrijdag 12 oktober opent in Batavialand de nieuwste ArcheoHotspot. De ArcheoHotspot is een plek waar je een archeoloog aan het werk ziet. Waar je vragen kunt stellen over de scherf die je hebt gevonden in je tuin. Of je gaat zelf aan de slag met het sorteren van een archeologisch materiaal. Bij de ArcheoHotspot staat archeologie centraal. Kom ook naar deze opening, van 10:30 uur tot 12:00 uur. De toegang is gratis.

Een overzicht van de honderden activiteiten vind je onder 'Contact' op de site van de Nationale Archeologiedagen.