Pietendorp




Pietendorp

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Havenpieten, Muziekpieten, Knuffelpieten, Sportpieten, Pakhuispieten… ze zijn er allemaal weer! In 2018 wordt op zaterdag 24, zondag 25 november en zondag 2 december het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. De échte Pakjesboot 12 ligt 24 en 25 november in de haven; de pepernotenbakkerij draait op volle toeren; en de Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en maken er weer een feestje van! Ook dit jaar zijn alle kinderen die Hulppiet willen worden weer welkom om te helpen de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Jullie komen toch ook?

Bereikbaarheid
Het Pietendorp is te bereiken met de veerboot die je in 15 minuten van NS-station Enkhuizen naar het museum brengt of via de dienstingang: Kooizandweg 2 in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om je auto te parkeren.

Let op! Het Pietendorp is niet toegankelijk via de Stadsingang en het Entreepaviljoen van het museum. We raden inwoners van Enkhuizen aan lopend of met de fiets naar de dienstingang aan de Kooizandweg te komen.

Honden worden niet toegelaten in het Pietendorp.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Pietendorp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.