1

CARS & LIFESTYLE EVENT GOOI & VECHTSTREKEN




CARS & LIFESTYLE EVENT GOOI & VECHTSTREKEN

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 16 en 17 november zijn tijdens het Cars & Lifestyle Event Gooi & Vechtstreek bij Auto Spijker aan de Slootdijk in Loenen aan de Vecht niet alleen mooie auto’s te bewonderen. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met veel meer producten die het leven veraangenamen.

Een lifestyle-evenement bij een automobielbedrijf?
Het is voor Rico Eerenstein, general-manager van Auto Spijker zo vanzelfsprekend als wat. “Van alles wat ons leven leuker kan maken is de auto wel een van de meest trendy producten. En de vorm, de kleur en de accessoires van een auto zeggen ook iets over de leefstijl van de berijder”.

De tijd dat de auto een luxe was en er stevig werd onderhandeld over een autoradio, vloermatten en zijspiegels als extra’s, ligt inmiddels ver achter ons. De auto is een essentieel deel van het leven geworden. De accessoires-pakketten die autofabrikanten tegenwoordig vanaf de fabriek meeleveren laten weinig meer te wensen over. Immers, wat en waar zouden we zijn zonder een geïntegreerd navigatiesysteem of een directe verbinding met de muziekopslag in onze mobiele telefoon. Het zijn maar een paar zaken die tegenwoordig mede de aanschaf van een auto bepalen.

Voor Rico Eerenstein is die ommezwaai ook voor Auto Spijker (anno 1928) een een tijd geleden al begonnen: “Het bedrijf was ‘ooit’ beperkt tot handel in auto’s onder de vijfduizend euro. Die vind je nu niet meer in onze showroom. Wij richten ons volledig op kwaliteit en betrouwbaarheid; jonge auto’s in het segment van vijf- tot dertigduizend euro en een beperkte selectie exclusieve auto’s daarboven. Ook de verkoop en het onderhoud van elektrische en hybride auto’s heeft bij ons zijn intrede gedaan. De combinatie van autoverkoper en onderhoudsbedrijf blijkt telkens weer van onschatbare waarde.
Geen merk is ons onbekend; wij kopen verkopen en onderhouden van Fiat tot Ferrari en Toyota tot Tesla. Onze monteurs zijn echt van alle markten thuis. Zij vervangen nooit klakkeloos een onderdeel en gaan, bij wijze van spreken, ook niet slapen voordat ze een storing hebben opgelost”.

Auto’s op maat
Rico: “Ons assortiment auto’s in de showroom is behoorlijk groot, maar wij zoeken met even veel plezier, samen met de klant, in heel West-Europa naar het gewenste model. En dan zorgt ons dochterbedrijf Auto Import Nederland er vervolgens voor dat die auto auto wordt afgeleverd met een Nederlands kentekenbewijs, inclusief fabrieks- of eventueel BOVAG-garantie. En de ‘oude’ auto ruilen we uiteraard in.”

Het Car & Lifestyle-evenement wordt niet uitsluitend een occasion-show. In tegendeel. Natuurlijk zijn er twee dagen lang veel auto’s te bewonderen, zoals een paar fraaie ‘young timers’; auto’s ouder dan 15 jaar, waarvoor een fiscale aantrekkelijke bijtelling geldt op basis van de actuele aanschafwaarde.Een reden te meer voor zakelijke rijders om even een kijkje te komen nemen. Maar er is meer, veel meer: stands met auto accessoires, een demonstratie ‘car wrapping’ en informatie op het gebied van beveiliging en zonne-energie. Maar daarnaast kan er een kopje koffie worden gedronken of een biertje van de lokale brouwer. Maar ook dé BBQ-man, een wijndeskundige en een restaurateur zorgen ervoor dat er wat gegeten kan worden. En dat past allemaal perfect bij de ‘lifestyle’-filosofie van Auto Spijker.

 Bezoek www.autospijker.nl

CARS & LIFESTYLE EVENT GOOI & VECHTSTREKEN
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.