Winters Wijchen




Winters Wijchen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stap binnen in een magische winterwereld in het hart van Wijchen, waar betoverende lichtjes, de geur van heerlijke lekkernijen en een sfeer van warmte en gezelligheid je tegemoetkomen. Het hoogtepunt van deze betovering? We verwelkomen minstens 20.000 bezoekers die allemaal op zoek zijn naar de magie van Winters Wijchen…

Bezoek de streekproductenmarkt bij de Wijchense molen, die versierd is met duizenden lampjes. Ontmoet de kerstman en kerstvrouw in het majestueuze Kasteel Wijchen: omgetoverd tot een betoverende plek van goud en wit waar overal muziek klinkt. Ga langs bij de magische literaire straat vol boekenkraampjes en duik daar de Wiegges dialecttent in, waar je kunt luisteren naar verhalen. En bezoek de sfeervolle kerstmarkt met ambachtelijke kraampjes, lokale kunstwerken en traditionele kerstdecoraties.

Overal klinkt muziek, branden vuurtjes en lopen magische kerstfiguren rond. Ook voor kinderen is verspreid door Wijchen van alles te doen. In Winkelcentrum Promenade kunnen ze zich zelfs eindeloos vermaken in een speciale kinderactiviteitenstraat.

Zaterdag: Levend Kerstverhaal
Bezoek zaterdag het levende kerststal met dieren, Jozef, Maria en baby Jezus bij Kerk Antonius Abt. Er is rondom de Abt een lichtjestocht uitgezet waar een verteller je meeneemt langs alle mensen die een rol spelen in het kerstverhaal. Ontmoet de herbergier, koning Herodes, de herders, engelen en de drie Wijzen. Ga als Jozef, Maria of een prachtige engel op de foto en knutsel een mooi herdenken in de kerk. Warm op bij een heerlijk warm brandend vuurtje en luister naar de mooie kerstklanken van het koor.

 Bezoek www.wijchenis.nl

Winters Wijchen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.