Pop-up Sinterklaasmuseum in Harderwijk




Pop-up Sinterklaasmuseum in Harderwijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Sinterklaas kent iedereen, maar hoe goed kennen wij Sinterklaas? Het Nationaal Sinterklaasmuseum gaat jou helpen om de Sint echt te leren kennen. Op woensdag- en zaterdagmiddag ben je welkom in het prachtige Harderwijk. Daar is dit jaar een in opmaat naar 2020 alvast een pop-upvestiging van het museum gebouwd.

Iedereen is welkom in het Sinterklaasmuseum, want er is voor jong en oud wat te beleven. Aan de hand van thema's leer je Sinterklaas ieder jaar steeds beter kennen. Het thema van dit jaar: het ontstaan van het Sinterklaasfeest.

Sinterklaasmuseum 2018
In grote boeken wordt de oorsprong van het Sinterklaasfeest uit de doeken gedaan. Wat is de relatie met de bisschop van Myra uit Turkije? Welke overeenkomsten zijn er tussen de oppergod Odin en de goedheiligman? En wat heeft een Amsterdamse onderwijzer uit de 19e eeuw te maken met de manier waarop wij tegenwoordig het Sinterklaasfeest vieren? Op deze vragen vind je in het museum het antwoord. Denk hij alles al te weten over Sinterklaas? Doe dan de "hulpsinterklazentest".

Ook groepen welkom
Ook groepen zijn van harte welkom, ook buiten de reguliere openingstijden. Daarvoor is wel reserveren nodig. Dat kan via de site, te vinden onder het kopje 'Contact'.

Sinterklaasmuseum in de toekomst
Het museum is een initiatief van Stichting Nationaal Sinterklaasmuseum. Dit jaar vestigen wij ons in de molen van Harderwijk en hebben wij gekozen voor een pop-upvariant. De komende jaren zullen wij het museum steeds verder uitbouwen. Het doel is een volwaardig Sinterklaasmuseum in 2020 bij de entreepoort van Harderwijk. Een museum waar bezoekers uit het hele land zich naar hartelust kunnen vermaken.

 Bezoek www.nationaalsinterklaasmuseum.nl

Pop-up Sinterklaasmuseum in Harderwijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.