Wintermarkt
Zondag 9 december, 11:00 - 17:00 uur
Hofkwartier Den Haag

Wintermarkt in het historische Hofkwartier van Den Haag! Ook dit jaar vindt de sfeervolle kerstmarkt in 'Dickens-stijl' weer plaats rondom de Grote Kerk Den Haag: in de Prinsestraat, Molstraat, Papestraat, (Korte) Molensraat en Annastraat vind je tal van gezellige kraampjes en houten huisjes vol met leuke cadeautjes, mode, accessoires, snuisterijen en lekkernijen. De ideale gelegenheid om unieke kerstcadeautjes te shoppen!

Activiteiten
In de oude traditie van jaarmarkten bruist het tijdens de Wintermarkt van de activiteiten en muziek: een vuurspuwer, goochelaar, valkenier, hoefsmid, hoornblazer, verhalenvertellers, kunstschilders en veel meer. Kinderen leren onder andere handboogschieten, touw maken, vilten, en steltlopen en taarten bakken. Acteurs vertellen over hun leven in de tijd van Dickens. Overal is wat te zien of te doen. Er is glühwein en warme chocolademelk. De cafés en restaurants in de straatjes hebben speciale gerechten klaar gemaakt. In de straten van het Hofkwartier zijn doorlopend optredens van diverse muzikanten en zangkoren. De broeders van St. Jan in het Wilibrordushuis aan de Oude Molstraat geven rondleidingen en tonen hoe zij hun bekroonde bier brouwen in hun kleine brouwerij. In de Schuilkerk aan de Juffouw Idastraat worden 's middags vespers gezongen. Het Venduehuis aan de Nobelstraat is aangekleed in kerstsfeer, met grote kerstbomen en prachtige opstellingen van exclusieve maar betaalbare kerstcadeautjes en tafelaankleding.

Ambachtslieden en Dickens-figuren
Tijdens de sfeervolle wintereditie van de Home Made Market presenteren tientallen ambachtslieden hun vakmanschap en doen zij oude ambachten herleven. Artiesten en acteurs verkleed als Dickens-figuren vermaken het publiek met optredens. Even moe van het spektakel en het slenteren langs de kraampjes? Puf dan gezellig uit bij een vuurtje met een glaasje glühwein, een portie snert of een lekkere oliebol!