Kerstmarkt Wezup




Kerstmarkt Wezup

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Drentse Wezup, een schilderachtig dorpje tussen Emmen en Westerbork, is elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren.

De kerstmarkt van Wezup begon in 1990. De volgende kerstmarkt wordt inmiddels de 31e editie. De kerstmarkt trekt elk jaar duizenden bezoekers. Niet alleen uit ons land maar ook velen uit de Duitse grensstreek. De markt wordt gehouden in de schuren van de vaak eeuwenoude boerderijen. Nostalgische klinkerstraatjes, boerderijen met rietgedekte daken… een ouderwetse kerstsfeer dus. ’s Avonds verlichten honderden waxinelichtjes de route en creëren een sprookjesachtige sfeer.

Op verschillende locaties zijn er gevarieerde versnaperingen te koop, van 'English pies' tot traditionele Drentse kniepertjes. IJsvereniging De Boertip verkoopt heerlijke poffertjes en drankjes, de Dorpsvereniging verkoopt versgebakken kniepertjes, warme winterse soep, bruine bonen met spek en warme dranken zoals glühwein en chocolademelk. Ook bij lunchcafé De Flintenhoeve kun je terecht voor een hapje en een drankje.

 Bezoek www.kerstmarktwezup.nl

Kerstmarkt Wezup
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.