1

Gouda bij Kaarslicht




Gouda bij Kaarslicht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. Theatergroepen, artiesten, zangers en zangeressen nemen bezit van het centrum en ook de 'levende' kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19:00 uur tot 20:00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Gouda, historisch centrum in het Groene Hart, is een bezoek meer dan waard. En wanneer kan dit beter dan tijdens de 64ste editie van Gouda bij Kaarslicht? Vrijwel alle activiteiten en opengestelde gebouwen zijn gratis te bezoeken. Moeite met kiezen uit het omvangrijke programma? Volg dan een themaroute en ontdek de prachtige plekjes in Gouda, waar in een bijzondere sfeer mooie optredens plaatsvinden.

 Bezoek goudabijkaarslicht.nl

Gouda bij Kaarslicht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.