1

Help Pake en Beppe de vakantie door
Help Pake en Beppe de vakantie door

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Traditiegetrouw vindt in de voorjaarsvakantie (28 februari t/m 3 maart) ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’ plaats. Dit jaar is de activiteitenweek bij musea in een duurzaam jasje gestoken. In maar liefst 38 musea in Friesland kunnen kinderen zich uitleven met allerlei leuke en ‘groene’ activiteiten.

Tijdens ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’ mogen basisschoolkinderen gratis naar deelnemende musea. Maar alleen ‘op vertoon’ van hun pake of beppe – al mag het ook best heit, mem of een andere volwassene zijn.

Duurzaam doen!

Thema dit jaar is ‘Duurzaam doen!’, omdat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt bij musea, in de samenleveing, maar ook in het leven van kinderen. Met de activiteiten leren kinderen op een leuke, speelse manier meer over duurzaamheid, kunst en cultureel erfgoed.

Van insectenbrownies tot fruitstempels

Veel musea doen al jaren mee aan de activiteitenweek, maar ook nieuwe deelnemers openen deze voorjaarsvakantie hun deuren. Zo kunnen kinderen in het gloednieuwe Kennis- en informatiecentrum Terp Hegebeintum een eigen terphuis bouwen. In het Fries Landbouwmuseum staan er insecten op het menu, bij Museum Heerenveen wordt er met zelfgemaakte inkt gestempeld met groente en fruit en bezoekerscentrum Mar en Klif organiseert een ‘Beach Clean Up’ aan de IJsselmeerkust.
Kijk voor alle deelnemende musea en activiteiten op: www.museum.frl/pakebeppe

 Bezoek www.museum.frl

Help Pake en Beppe de vakantie door
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-