Een niet te missen visueel spektakel. Nooit eerder werden de raakvlakken tussen David Hockney en Vincent van Gogh zo groots en kleurrijk in beeld gebracht. De tentoonstelling 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' is te zien vanaf 1 maart.

De wereldberoemde kunst van David Hockney (1937) is kleurrijk en kolossaal. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Ook van Gogh hield zich hier mee bezig. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Vincent van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. Ontdek alle parallellen tussen de twee grote kunstenaars in de tentoonstelling Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature.

Gratis inleidingen
Start je bezoek aan de tentoonstelling goed met een korte inleiding over het werk van Vincent van Gogh en David Hockney. De introducties vinden plaats in het auditorium op woensdag- en vrijdagochtend van 11:00 uur tot 11:30 uur en zijn Engels gesproken.

Multimediatour
Met de multimediatour zie je meer! De tour geeft je nieuwe inzichten in de manier waarop David Hockney werkt en hoe hij is geïnspireerd door Vincent van Gogh. Speciaal voor deze tentoonstelling spraken we met de Britse kunstenaar. In de multimediatour komt Hockney zelf aan het woord en vertelt hij je meer over de werken die je ziet.
Haal de multimediatour op bij één van de balies in het museum of boek hem direct met je online ticket.

Rondleidingen
Boek een rondleiding door de tentoonstelling ‘Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ en ontdek de overeenkomsten in het werk van de twee kunstenaars. De rondleidingen duren 50 minuten en kunnen geboekt worden tussen 1 maart en 26 mei 2019.